Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
À la Ira Levin, enligt mitt förmenande.


Sagobok


Läser du mina drömmar ?

Hur ska jag kunna fortsätta, - -
vår 'Ibland-kontakt' förutan; -
-- nu, när hon vill äga dig, -
totalt; strypa din kärlek

till mig !?

Ser jag ej dig genom ¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Televisionen, -- i din Gårdag, -------
som ett minne . . . .

Du tittar tillbaka!

Mitt Liv är som en Sagobok.
Träng in i min
konstiga Verklighet, -- snälla !

Vännerna hör ej av sig,
är inte ett dugg aktiva!
Är de sjuka, halvdöa sillar, --
som ej längre diggar mina dikter ?!
Å, DU har dragit din kos !!

Du leker Svälta Räv med din
Älskarinna, - va´ hon, nu, heter!

Ja, jag skall magra, nu !

Besök, gärna, mitt Drömrum !
Min säd törstar efter din säd!
Du finns å du vet -- att jag vet !

Giv mig nått slags Tecken - -
på att du vill -- MER -

~ av mig, - än !







Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 410 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-02-13 22:31



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra framställt
2017-02-16

  Solstrale VIP
Jag beundrar din skaparkraft din konstnärlighet med orden och ditt osedvanligt tålmodiga kynne... Och din skrivkonst går inte att ta miste på, trots ämnet saknaden, längtandes, vemodet skriver du sååååååå braaaaa!
2017-02-14

  Salvation Pepper
Levin? Så, det är sådana känslosagor du önskar!
2017-02-14

  ULJO
Ira Levin, en märklig novellkrönikör. Vad det inte han som skrev Rose Marys Baby?

2017-02-14

    ej medlem längre
En mångfasetterad dikt! Älskar första raden, samt detta:
"Ser jag ej dig genom ¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Televisionen, -- i din Gårdag, -------
som ett minne . . . .

Du tittar tillbaka!

Mitt Liv är som en Sagobok.
Träng in i min
konstiga Verklighet, -- snälla !"
Dikten är mycket lyrisk på vissa ställen och personlig på andra, en bra kombination! Gillar såna dikter. :-)
2017-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf