Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


SAMHÖRIGHET MED SAMMETSKÄNSLA

 

i en korridor någon stans

satt en ensam flicka på en stol

hon hade hamnat på Boden lasarett 

för hon fått en metkrok i ögat

flickan vara sex år, tre när det hände

de trodde att hon skulle bli blind

på det skadade ögat därför var hon där

 

det var 1976 och ingen kom på besök

en studentsjuksköterska kom på praktik

hennes närvaro var sammetslen och mild

jag har sparat alla teckningar hon gjorde

i mitt minne finns hon med sin godmodighet

tänker ofta på vad hon gör idag vart hon finns

med sitt svarta vackra långa hår rödaste läppar

som mildrade så med vänliga ord min rädsla

 

önskar att Rosmarie fick en kärleksfull make

att ditt liv blev fyllt med barn och skönhet 

 

tackar dig för det oersättliga du gav mig då

en insikt om att oavsett situation finns kärlek

den kärleken till sitt själv som speglas till andra

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-02-14 13:21



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starkt och närvarande
2017-02-16

  ULJO
Fin men något melankolisk berättelse
2017-02-16

  Anya VIP
Jaa på Boden lasarett har man varit mer än en gång. En mycket fin berättelse om vikten av möten. Tänk vad mycket det kan betyda. Blir glad av din text. Blev också gripen av att ingen kom på besök.
2017-02-15

  Blått Norrsken VIP
Vilken fin hyllning till din vän !!! Oerhört tragiskt att besöken uteblev . Vilken lycka att du fann Rosmarie.
2017-02-14

  Valter Örn VIP
En våg av rörelse gick genom min kropp.
Och jag tänker på hur viktigt det är hur var och en av oss skapar en anda av gemenskap med varandra i alla sammanhang; det betyder så mycket.
2017-02-14

  Janina Kaminska
Livet kan överraska positivt ibland. Tur att det finns änglar som ser andra.
2017-02-14

    ej medlem längre
Vilken sorglig och fin berättelse, samt hyllning till Rosmarie. Tänk om hon får läsa den och hör av sig? :-)
2017-02-14

  Salvation Pepper
Vilken smärtsam och samtidigt fin upplevelse. Livet har ibland en förmåga att väga upp det ena med det andra.

Fint.
2017-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP