Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tre kaptener – och en ensam generation

De tre kaptenerna kom bara ut på däck om tisdagar,
månadens tidiga dagar, borta ifrån höga slottets helg.
Havet skakade skurken ur herden, fäderna från vraken,
medan alla i tystnad sjöng om att äga och segla sin grav.

Med sitt hjärta i minnet går en våt förmiddag aldrig över,
men det kommer en annan och hennes ben är än märkliga.
Den civilisera öknen utan regn kallas Frun med rött hår,
för att ekot aldrig ekar när yxan viskat sig ner i sanden.

Kaptenen som överlevde höll fortfarande ögonen öppna.
Blickarna tog honom till banala minnens enorma skatter:
en strand med två kuddar i kors, inte för att ange ett mål,
utan för att berätta vad man kunde hitta i sitt eget namn.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 388 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-02-15 06:56



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Aj... aj... sa kaptenen, la benen på ryggen o körde värjan genom haklappen!

Din dikt sätter verkligen fart på fantasin o tankeverksamheten...
Detta kan behövas ibland!
2017-02-17

  Lars Hedlin
Livs inspiration
2017-02-16

    ej medlem längre
äntligen en Kapten igen!
och här Tre för Tre
alla får en hand+
2017-02-15

  Marita Ohlquist VIP
Inspirerar tanke, känsla och fantasi.
2017-02-15

  Öknens Ros VIP
Ta en stor skopa ord, skaka om, lägg ut orden och du har en historia!
2017-02-15

  ULJO
Intressant att
2017-02-15

  i af apa
underbart- är bara ett ord!
här kommer många i ensam generation...


2017-02-15

  Marianne Räf
Superknäpp text med härligaste
frihet i och mellan orden.
2017-02-15

  Nils-Robert
En dikt som får fantasin i rörelse
2017-02-15

    Sefarge VIP
Häftigt" berättat
vad man kunde
hitta i sitt eget
namn"
Klursmart
Skrivet!
:)

2017-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper