Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonens frukostbord

Som vågorna på ett hav
vill jag följa din gång
dina steg genom livet
för vandringen blir lång

Utan krav följa med dig
så nyfiket där du går
för när vindarna blåser
vet jag att du stadigt står

Som en fågels fagra toner
vill jag höra hur du låter
dina vackra toner briljera
för det är sällan du gråter

En hel armé av sånger
kommer fram där du är
jag gnolar gärna vid sidan
för i din musik är jag kär

Som vinden över ängarna
vill jag känna frihetens ro
njuta där vid din sida
och få finna kärlekens bro

Låta vinden få leka i håret
där känslorna få spela väl
drömma om dig på natten
om din kärleksfulla själ

Som poeten skrev i gryningen
de vackraste kärleksord
vill jag läsa och bära med mig
vid morgonens frukostbord

En drömbok för tankarna
att ha med sig hela dagen
visdomsord på vita ark
gör hela tillvaron betagen

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 479 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-02-20 21:52



Bookmark and Share


  Feminaz
Ja du snidar till orden med en följsam rytm och luftighet!
2017-02-26

    ej medlem längre
Oerhört vackert skaldat med flyt
2017-02-23

  Bo Himmelsbåge
En poetisk Kärlekssång, till Din själs älskade!

Fint!
2017-02-23

    Dan Myrbeck
Så fint!
2017-02-22

  P-E-H
Mycket vacker kärleksdikt med det mjuka och varma i ett.

Bokmärke!
2017-02-21

    Birgersdotter VIP
Vacker kärleksdikt.
2017-02-21

  Marita Ohlquist VIP
Läser och njuter din fina kärlekstext!
2017-02-21

  överlevaren VIP
Fin morgonstund av kärleksfull värme!
2017-02-21

    ej medlem längre
Tar dina vackra ord med mig ut i dagen...njuter och gläds.
2017-02-21

  StinaJ VIP
Längtan.
2017-02-21

  lodjuret/seglare VIP
Gick att sjunga för en vän. Högläsning för en vän ger mersmak, utöver sådana där ord som ger envar själ ett så möjligt lyft.
2017-02-21

  Ljusletaren
Så fint rimmat om äkta kärlek/ kram
2017-02-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO