Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
utsiktspunkt som blickar över forna gränsbygd


smaken av historiens replik vilar här

uppe på utsiktspunkten breder de ut sin filt

läser om stora äventyr medan hällmarkerna lyssnar

 

röset intill vilar i en famn av grånande berg

där grå och röd granit åhör berättelserna

hällarna täljer sina runor medan vi följer bokstäverna på solblekta sidor

ristar dem högt i himmelens moln

 

klarhet blir regnstänk som väcker

skrattmåsens flykt över Stora Vette

triggar historiens dolda vingslag

 

stråkar sin lekande skugga över röset

 

 

förnimmelser av alltings replik

vilar här

 

© Birgitta Wäppling, 16 februari 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 603 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2017-05-28 11:59



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Så fin! Du är synnerligen värd den här stjärnan!
2017-06-20

  henke_r
Mycket stiligt diktat. Fina metaforer och en allmänt trevlig stämning som infinner sig vid läsning.
2017-06-16

  Judas Ekholm VIP
Bara briljant. Kudos!
2017-06-16

  i af apa
Grattis till stjärnan! vilken fin "replik"! tänker på min makes släkt med egen runsten.

snygg i tanke o utförande!
2017-06-14

  Anya VIP
Vilken vacker och mäktig stund du tar mig med på. Jaa ibland blir man förstummad av historiens vingslag.
2017-06-07

  Maria Marängsviss VIP
På den utsiktspunkten vill jag vara.
"förnimmelser av alltings replik
vilar här"
Du inspirerar! Tjusigt :)
2017-05-28
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP