Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

växelverkan mellan arv och miljö



vi vill gärna tro
att hjärnan påverkar vårt beteende
på så sätt att viljan liksom inte har nån betydelse

man måste då kunna förklara vart viljan tagit vägen,

ty å andra sidan är det så att hjärnan är plastisk,
dvs påverkbar,
och att vårt viljestyrda och omedvetet styrda beteende
i sin tur inverkar på hjärnans innehåll, utseende
och funktioner

en barndom i ensamhet
är inte hjärnans fel
men den
liksom vi
lider




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-16 10:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP