Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dom leker för flera miljoner


Dom leker för miljoner

Dom springer omkring -
med leksakspistoler på tv:n
små stora barn
som låtsat att dom är farliga
inför många miljoner
små blinkande ögon
och hjärtan som
hastigt slår dubbelt
i bröstet
när leksaksfärg
och ketchupflaskor
stänker vida omkring

någon som spillt ut
lite mjölk
kaffekannor
haft matkrig
inför miljoner
för flera miljoner

små och stora barn
har haft sin största gänguppgörelse
och precis fått tillbaka
miljoners miljoner
skälvande hjärtslag
likes och tweets
dollar och ören
applåder med drinkar och skålar
tvfilmtittarögon
som glöder
i mörkret
liksom stjärnor
(på den svartaste duken)
för våra filmade såna
på den vita
och den silverstrålande

har våra små och stora ungar
just lekt
upp miljoner
för många miljoner
med ännu flera miljoner
av och på
gånger plus
från och till

för en ännu mera verklig
leksakspistol
och ketchupflaska
i varje människas förtrollade öga
och sedelskakande hand.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 154 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-16 15:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman