Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tårarna - som har torkat ut

Tårarna - som har torkat ut.
På sin duk.
Eller dom -
som har blivit till bergskristaller.

Vilka väger allra mest?
(i själ och sinnesliv)

Ett väldigt moln av tårar -
eller
ett klipplass
ett flyttlass
ett isberg -
av sammanfrusna tårar.

En annan slags mark -
en annan himmel
skimrar nu fram.
I bergskristall.

Vilka är dom allra mest sköna
och dom mest sorgsna
att beskåda -

högt uppe över himlen
eller
långt här nere igenom jorden.

En uttorkad sjö.
Eller ett melankoliskt högt berg -
av frusna tårar.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 609 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-02-16 17:38



Bookmark and Share


  Oändligt Spektra
Vackra visuella bilder, skapas ur denna vers, tårar i sina olika format.
2019-09-25

  Maj-Lis VIP
Fint
2017-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman