Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ro i land din dröm.

Håller jag min dröm varm om natten?
Regnar det in på den så den riskerar att mögla?
Har jag klappat den ömt som mannen klappar på den döende hustrun?
Är jag sann mot den om jag tappar tron på den?
Eller kommer jag att ljuga för att inte oroa dess sköra karaktär?
Drömmar är ju bleka strimmor av dagarna som passerar men det man tror på när man sitter ner på en sten och formulerar frågan som man oftast springer ifrån, vad kan man kalla det?
Den som är framme har lång väg att gå...
Jag vibrerar som en turbin nere i berget.
Tyst på ytan men i magmakammaren är det 28000 grader.
Jag skramlar genom granskogen med mjölkhinken i handen.
Det får kanske räcka så?
Jag kanske behöver ta av kopplet och släppa drömmen fri över fälten?
Vinka som åt barnen i studentmössor. Som just börjat drömma...




Fri vers (Fri form) av Figge
Läst 329 gånger
Publicerad 2017-02-16 19:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Figge
Figge