Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kust

Jag vaknade i ljuset
av en öde strand
avklippta jeans
långt bort från land
drömmarna förde mig
bort till havets scen
ensam med vågorna
och gryningens sken

Ett hav utan minnen
men jag har många
solkatter mot seglen
så svåra att fånga
du ler mot horisonten
och piren långt borta
dagarna i ett paradis
nätterna så korta

Jag hör sirenerna sjunga
och måsarnas skrik
läser på klipporna
i de döda poeternas vik
det skrevs många sånger
men bortglömda nu
livet ger oss all kärlek
det är jag och du

En strand för minnen
vill inte åka här ifrån
kusten är en evighet
och havet är vårt lån
månen ger oss ljuset
när nätterna är här
vi har bara varandra
och inte några besvär

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 517 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-02-20 12:11



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Vackra ord och med bra rim.
2017-02-21

  Ingrid Trolle
Så vackert och
så väl diktat och
rimmat.
Tack!
2017-02-20

  Eva Langrath VIP
Vacker drömtext
2017-02-20

  M.Eta
Vacker text, dina rim klingar så bra.
2017-02-20

  stig wikman
Väldigt
fin text med bra rim.

KRAM
FRÅN DALARNA.
2017-02-20

  Lars Hedlin
En mycket bra text
2017-02-20

    Birgersdotter VIP
Vacker och varm.
2017-02-20

    ej medlem längre
Mycket vackra rim och
känslan är förhöjd med ett besök på en fjärran strand. Bra skrivet!
2017-02-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Ljuvliga toner i finstämd poesi och fina rim.
2017-02-20

    ej medlem längre
Drömscenario borta från vardagens grå...
2017-02-20

  lodjuret/seglare VIP
Läser texter av din penna med känslan av att det nog blir en fröjd, det brukar ingå must och färg så envar säkert blir nöjd.
2017-02-20

    ej medlem längre
Den här fina texten är det lätt att tycka om - och det gör jag - mycket!


2017-02-20

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text, tack för den!
2017-02-20

  överlevaren VIP
Ljuvt ordat!
2017-02-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO