Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fönster

Ett fönster
Ett liv, ett hjärta som slår
En historia, minnen som pågår

När jag vandrar förbi ditt fönster
Blickar du ut
Eller tittar jag in?

När mörker sänkt sig
Över gator och torg
Lyser en lampa
Bakom det stängda fönster
Blickar jag ut
Eller tittar du in?

Möten som aldrig sker
Fångad bakom ett fönster
En historia
jag aldrig får höra
Lyser kärlekens klara låga
Eller råder tyrannens plåga

Ett krossat fönster
Öde och tomt
Vad vill du berätta
Är det om frihet och framtidstro
eller ett förlorat hopp
Slapp du äntligen ut
Likt fågelns snabba vinge till slut
Eller kastades en sten på ditt fönsterglas
Stal någon lyckan så allt gick i kras

Ett fönster
Blickar som möts
en flyktig sekund
Två hjärtan slår helt nära
under en evighetstund
Men din hemlighet stannar
bakom ditt fönster




Fri vers av Qvinn n'Lion
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-02-16 23:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vännen med den stora själen
2017-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion