Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På drift

Så kom den till sist
vintern vi talat om
de väldiga stormarna
nu dundrar dom
den blankhala isen
som lagt sig på sjön
änglarna som gjorts
av barnen i snön

Jag hör orden i vinden
de viskar ditt namn
saknaden är stor
värmen från din famn
vägen som delar sig
du tog den som är svår
förgiftade kärleken
efter många långa år

Så lyser den till slut
snölyktan på gården
kastar sitt milda ljus
minnena vid vården
stenen som täckts av snö
och en vacker skrift
ditt namn under stjärnor
tankarna på drift

Jag hör att ysterheten
sprider sig i dalen
barnen åker snökälke
glädje i vintersalen
på drift i snölandskapet
minnen som vi bar
ljusskenet i fönstret
det enda jag har kvar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 456 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-02-17 00:50



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så fint framfört
2017-02-20

    ej medlem längre
Riktigt vackert om minnen och den vackra bilden höjer stämningen.
2017-02-20

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om det som är och det som var!
2017-02-19

  H.C.B
å SÅ bra... avundsjuk
2017-02-19

  Ingrid Trolle
Ännu en berörande
vacker dikt av din
guldpenna!
2017-02-18

  Salvation Pepper
Du bemästrar atmosfärer.
2017-02-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
Minnet famnar
och hamnar i det
som är kvar
av det som var
där tyx Du än
finna ett svar...
2017-02-17

  överlevaren VIP
Fruset minne....
2017-02-17

    ej medlem längre
Vackra ord om vintern.
2017-02-17

  Niliboy
O, va fint å jag mindes min härliga ungdomstid, ty jag vill inte knorra!
2017-02-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO