Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- Snacka om uppsåtligt tjänstefel! 1.500 kr för ett halvårs medicinering istället för 1.500 kr för 45 min med psykolog/terapeut en gång i veckan - Man behöver inte vara ett matematiskt geni för att se grunderna för deras beslut ...


Uppsåtligt tjänstefel per definition ...

Rör inte min terapi.





Socialstyrelsen planerar nya riktlinjer för behandling av depression och ångest där medicinsk behandling som psykofarmaka eller elchocksbehandling blir det enda som erbjuds svårt deprimerade patienter. Den som mår riktigt dåligt ska alltså inte få prata med någon om det. 


Den som "bara" är lite lindrigare deprimerad kan få antingen antidepressiv medicin eller KBT. Psykodynamisk terapi ska vården aldrig erbjuda, även om man som patient själv känner att det är det som man skulle bli hjälpt av. Det här är tvärt emot hur den psykiatriska vården ser ut i t ex Danmark, Norge, Finland och Tyskland där samtalsbehandling ses som en viktig del av vården.  Att få prata med någon när man mår dåligt ska inte vara en fråga om tjockleken på ens plånbok. Skriv under namninsamlingen om du anser att samtalsterapi ska erbjudas av vården och vara tillgängligt för alla som mår psykiskt dåligt!

https://www.skrivunder.com/ror_inte_min_terapi







Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 412 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-02-17 08:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Har skrivit under!
2017-02-17

  objekt3
Schweizarna tycker vi lever på medeltiden.
NER MED ECT!
Outbildade själviska latmaskar.


2017-02-17

  Andreas db Gustafsson
Mycket tråkigt. Jag befarar att fler kommer undvika att söka hjälp med dessa riktlinjer. Skriver under och delar.
2017-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP