Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TINTIN

tintin ekar bardomens

lilla bibliotek

innan det blev allvar

av äventyr och lek

denne journalist

utan ålder, utan fru

var fantastisk då

likaså i detta nu

 

när jag läste "mystiska

stjärnan" var det fest

porten på vid gavel

och jag var hedersgäst

"faraos cigarrer"

och "tintin i tibet"

tid och rum försvann

i vår slitna lägenhet

 

 

allting lever kvar

fast hergé dog -83

jag får syn för sägen

när tintin gör entré

jag blir aldrig vuxen

jag gillar honom än

lånekortet blev min

biljett till framtiden

 

 

LARZ GUSTAFSSON  17/2 2017

 

 

 

När jag stiger av bussen ser jag en reklam där det står: "Det här kortet tar dig längre". Nonsens! Lånekortet tog mig jorden runt.




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 428 gånger
Publicerad 2017-02-17 13:42



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Hergé var INTE rasist.
Han försvarade romerna och USA:s urbefolkning, "indianerna".
Jag HATAR allt det politiskt korrekta liberal- och vänsterflummet.

2017-02-18

  Jeanne-Marie VIP
Min favorit också som liten. Men jag märkte aldrig av stereotyperna och rasismen.
2017-02-17

  gunnnar nylund VIP
Ja den där Tintins ungdom är man
lite avundsjuk på. Böckerna är verkligen speciella... ibland skildras
saker utanför själva huvudberättelsen.Minns ett avsnitt på
en flygresa där en plåsterlapp fick spela en roll genom att förflyttas till olika personer i handlingen...smart grepp.

Åå du...bra text!!

2017-02-17

  Larz Gustafsson VIP
Jesu blod är min biljett till himlen.
2017-02-17

  objekt3
"lånekorten blev min biljett till framtiden"

("you grow your hair, thinking it will get you out of here")
2017-02-17

  M73
Tintin äger!
2017-02-17

    ej medlem längre
Vilken bra text Larz - och sista raden!
2017-02-17

    ej medlem längre
BRAVO!
2017-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP