Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ettiketter och hamnbytar-namn


Ettiketter och namn

Färdigtryckta
spelande
gratulationskort,
tackbrev... lyckokort,
prasselpapper
i famnen av en önskekaka
ett hemligt brev
du skrev med ödet
i själens bakåtvända spegel
tyggtavle-viskning
fann det
i din hand
som något annat
som jag redan läst
så många gånger förr
men aldrig fullständigt hört
förrän nu
VERKLIGEN HÖRT
känt på orden,
hjärta tunga öra mu och sinne
vad som alltid har viskats,
vilken plats -
nyans av livet,
sinnesbild
och känslostråk.
Vad dessa orden
~~med sig själva~~ MENAR.
Inget endast bara rerepresenterar
som krångel-etiketter
över annat
längst med hyllor
över lådor hemligburkar
bakgårdsvaror
önskeböcker trasselpåsar
regnbågsskimrande provrör
bängel-skrammellådor
långfärdsväskor
(på häst och tåg)
med paket och brev
i små och stora
containrar kartongrum
buteljer och flyttlass
med glass bröd och förädlat uran
i halva barbiedockor
och actionfigurer
med tjocka sockar på
och något skimrande drömmande pulver
kanske gifter narkotiskt stoft
(nekrotisk doft)
nedsövda bakteriestammar
och svarta handelns
roulett-mediciner
och militära förfärliga experiment
med alla slags
möjliga omöjliga saker

eller
bara gissningslekar
om vad mer som finns där
och just vad det är

när varje etikett
har klistrats så fel

och ingen ens vet
om det verkligen är
precis vad det är

som det faktiskt är




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 165 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-17 18:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det var inte lite det...som måste etiketteras. :)
2017-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman