Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dröm 18/2. Foto av Nanna X.


Morfar och jag

 

 

 

pensionärer som

färgsorterade pjäser

på toastolar

 

tur Morfar hade

för stort hattnummer för att

falla igenom 

 

 

det var massor att göra. Morfar drev på och jag försökte fuska så gott jag kunde för att få en stund över för mig själv. jag hade en hel garderob med julklappar, visserligen oinslagna och orimmade men i passande röda nyanser. det fick bli en annorlunda jul i år. Morfar skulle få sin hallampa med den röda sidenskärmen tillbaka. 

just när jag tyckte mig ha hyfsad koll på julförberedelserna ringde Morfar och påpekade att det var hög tid för husrenovering. vi kraschade väggar och krossade glas så det stod härliga till. orangefärgad revetering stod som en rök i luften och fästmannen fick armbågen full av glassplitter. jag måste hinna plocka ut dem. men först måste jag åka till mammas grav, sa Morfar.

 

 

vi förenades 

i det rödbitterljuva

smärthanterandet

 

blodapelsinläsk

gamla durspelsvalser och

Drömmen om Elin

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Nanna X
Läst 413 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-02-18 16:01



Bookmark and Share


  Feminaz
Fin!
2018-07-26

    Lena Söderkvist VIP
Personligt, verkligen, och du visar att det går att förena poesi med prosa.
2017-02-26

  aol
Gillas jättemycket.
2017-02-22

  Anya VIP
Jaa blodapelsinläsk....det har jag inte druckit sedan jag var liten.
Tur att morfar hade stort hattnummer...lätt att ramla ner annars.
2017-02-21

  Monika A Mirsch VIP
Älskar dina underfundiga ordskatter!
2017-02-20

  objekt3
Boo
2017-02-18

  TrollTörnTrappan VIP
Hatt kan tydligen vara likt en livlina...? bra att ha och hänga upp sig i...!

Ojoj, du har ju tio månader på dig nu att få julgranen klädd :-) Nåväl, drömmen handlar väl om allmän stress - ständigt närvarande - och en särskilt varm relation?!
2017-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X