Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första dikten i samlingen "Mängder med Minnen".


Röda krusbär


De gröna krusbären
var nått otroligt sura.
Smakorganet fick sig,
verkligen, en dust!

Men man tugga´, ändå, -
krossa´ de gröna mellan
tänderna, sög å svalde, --
skulle, ju, växa upp å leva.

Som en förmildrande - -
omständighet, upptäcktes
de röda! I dem hade
surheten reducerats å

en blid sötma gav dem
en ljuv smak av -------
äkta, röda krusbär..
Minnet av den - - -

tog jag med mig genom
Livet, -- fastän har
inte ätit krusbär, röda eller
gröna -- på många år!

Krusbärskräm med
mjölk var gott ! Görs,
äts sådan, numera ?
Eller, --- blott i Minnet?






Fri vers av Marianne Räf
Läst 583 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-02-18 13:56



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Alltid älskat smaken av krusbär. Som liten (jag har någongång varit ännu mindre än nu) fick man krusbärskräm av bären man varit med om att plocka och rensa !!!
2017-02-23

  Lars Hedlin
bra diktat
2017-02-20

  ULJO
Surt sa räven
2017-02-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilka barndomsminnen du väcker! Älskar röda krusbär. Och gör kräm ibland.
2017-02-19

  Åsa Njunjes
Väcker tankar som: Är verkligheten nu eller då, kanske lever de samtidigt och även sen. Det finns ett djup i dessa krusbär.....
2017-02-19

  överlevaren VIP
Syrliga bär, men sötma i orden!
2017-02-19

  H.C.B
fruktlöst bra. tack
2017-02-19

    ej medlem längre
Ett smakfullt minne....krusbärskräm är mums!
2017-02-18

  bumerang

Vet precis vad du talar om.
Riktigt sura var de.
Riktigt jobbigt att noppa till
krusbärskrämen.

Så bra skrivet.
2017-02-18

    ej medlem längre
Krusbär är fina bär, de gröna är inte mogna, de blir gula när de mognar och är lika goda då som de röda. Jag har båda sorterna och gjorde både sylt och marmelad av dem i höst. Kräm har jag inte gjort men kanske finns det att köpa...
2017-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf