Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Retroaktiv brev-novell mellan två gamla ungdomar, delvis fiktiva. Förlagd till Haga-trakterna av Göteborg med drömskt filter över. Utspelar sig 1997 innan mail o sms blivit vardag.


Andréfraim möter Mariann-Louice (första breven)

 



tor 13 februari -97

Hello, Mariann-Louice!
Ditt namn låter långt skönare än
gatans... Kul kurs vi har hamnat på!
eller hur upplever du vår galna magister?
Nice estetik du hann nämna - nåt som
man månne får se en närmare glimt av...?
/Andréfraim




fre 14 februari -97

Hejsan Andréfraim!
Jodå bifogar ett par kort jag tog
i Hagagränderna, det andra fick jag
med mig själv på : som du nog kan
ana? Tja kulturekologi låter ju
rättså flummigt redan som d e.
Nå vi kommer säkert ha spännande
moment? Syns väl till veckan då!
/Mariann-Louice






mån 17 februari -97

Tjenare igen, mademoiselle!
Fint ha träffat någon med sån skön stil
och hemskt mycket tack för dina foton!!
Ska försöka teckna av dem på mitt vis
med pastellpennor, kanske byter ut
ett par hus eller detaljer i dräkten...
Hoppas det kan bli nåt för dig med?!
/Andréfraim
p.s. Här rullar begagnat album med
King Crimson jag hittat på antikvariat,
det borta vid tyg & te-butiken du vet.




tis 18 februari -97

Sorry! jag kan inte komma imorn, har fått
extrakoll hos doktorn. Hoppas ni lär er nåt
intressant perspektiv!! Visst kunde jämföra
med dina teckningar Andréfraim men vill helst
ha mina knappar kvar... Har under helgen
fotat gråsparvar mot kyrkportar samt en
katt som tog sig in där : ända till altaret!
kram Mariann-Louice

 

 

 

 




Prosa (Kortnovell) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-02-18 23:35



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Ohojoj! Så du har rentav jobbat där/här!! Jag bor 25 min. cykelväg från Haga, men har åter börjat gå igenom området lika frekvent som jag gjorde vid strax före/efter sekelskiftet :-)

Från antikvariatet som alltjämt ligger där bytte in knappt öppnad idéhistoria samt reseguider och fann i gengäld fågelskådning och gamla science fiction-noveller, som kanske aldrig heller kommer bli lästa...?

Var på vippen att pressa fram ett par veckodagars brev ytterligare, men orkade inte tänka mer, ville haft mer fruktkött på benen i samma text, men får motivera att snarast ta tag i dessa inre personers bekantskap på nytt...

2017-02-19

  Anya VIP
I Haga har jag jobbat på 80-talet. En fantastiskt stadsdel. Funderar på extrakollen hos läkaren...hoppas inget allvarligt. Håller med Nanna X, härliga namn.
2017-02-19

  Nanna X
Förstår att de finner varandra eftersom båda har så märkliga namn!
2017-02-19
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP