Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto Eva Hedlund fd. Langrath Repris delvis omredigerad


Förunderliga datum

finns i februari
tätt följda av varandra

i natt för 41 år sedan
klövs luften av en signal
du sade att hon inte längre finns

jag som väntat på
telefonsignalen
som skulle tala om att
du inte längre fanns

obegripbart
det lilla barnet sover
jag inväntar morgonen
för att ringa mina syskon
 

           *

han gav sig iväg
till ett land
som inte syns
imorgon för 42 år sen

en grön kanin
fick följa med på vägen

vissa gåvor är till låns
kortare eller längre tid

i många år gjorde psalmen
ont

”Herren tar och Herren giver”

så på samma datum
7 år senare
kom en ny gåva
ett nytt liv

hon mötte världens ljus
och såg in i min blick

psalmen kunde återigen
sjungas

”Herren tar och Herren giver”

               *

ingenting är givet
livet slingrar sig vidare

vi pratade om slagen
och sparkarna
och änglavakten
brutna revben
alla tänder är kvar

vem sparkar den som ligger ner

jag ser på bilden av kolibrin
som jag fångade med kameran
en gång

det ser ut som den står stilla i luften
men vingslagen är snabba
80 vingslag i sekunden

vi kan bara vänta
hur många vingslag i sekunden
behövs för att vi ska stå stilla

på tepåsens snöre
sitter en liten tegelröd lapp
där jag läser

”Patience is looking
at the night and
seeing the day”

© Eva Hedlund fd Langrath 18 februari 2017




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-02-18 21:35



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket bra text om livets förluster och gåvor. Texten känns och både döden och livet känns så nära. Effektfullt med tepåsen på slutet. Bra gestaltning.
2017-02-21

  ULJO
Berörande
2017-02-19

  Bibbi VIP
"Sorgen och glädjen de vandra tillsammans" står det i en psalm. Så sanna ord.
2017-02-19

    ej medlem längre
Sorg, smärta, glädje och acceptans i vacker poetisk form.
2017-02-19

  walborg
-vacker poetisk omskrivelse av starka händelser i den nära familjen för länge sen
2017-02-19

    ej medlem längre
Underbart vackert skrivet, en poetisk trailer som väcker nyfikenhet och frågor.
2017-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP