Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanning och Lögn

När Sanningen inte alltid är delad
när ensamrätt på sanningen hävdas
trots klara bevis
Då kan man bara sucka åt oviljan att nå samsyn

När Lögner tillåts
för att såra
för att förtala
hellre än att ta livet av lögnen
möta anklagelserna och visa vad som är vad
Då är det ibland bekvämare att gömma sig i lögnen speciellt
om man blivit matad med lögnen av en vän
som man litar blint på
istället för att bilda en egen bild.

När hot och flykt föredras före
samtal och att tala ut
när fegheten får råda
då kommer folk fortsätta snacka skit hellre än att stoppa elaka rykten

Mobbing och förtal
smakar gott för den som inte vågar
se sanning eller se allas sida av saken

men vad vet jag.. jag vet bara min sida av min Sanning
andra tycker annorlunda men om det är rätt eller mer sant vet ingen.




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-19 04:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP