Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När du plötsligt inser att minnet är hjärnans fantomsmärta.


Kampen om nu.

Ett krasande av efterlämnade ord, outsagda och trasiga hänger de i härvor ovanför ditt huvud. Allt tycks ha övergivit det synonyma när dagen ter sig svart och vit,vrider du dig ett extra varv runt minnet av din egen förtvivlan, för gråten stockar sig, lägger sig som kringlor vid dina öron. Det är en anhalt, för de förlorade, finns inga svar. Dina händer är sotiga och blanka, stryker dem mot dina lår. Din granne går i trappen, det är det liv du hör förutom det gnagande ljudet av självförakt och doften av syrad grädde, fyller det rum du har till ditt förfogande. Lösa tankekedjor sträcker sig som rottrådar mot ljuset men meningarna blockerar dörren du så förtvivlat vill öppna. Som att kranskärlen vore tilltäppta av ren envishet och dumhet och det du egentligen vill säga sitter fast i ett meningsutbyte som aldrig ägt rum. Att göra sig själv vore en synd. Det är då du måste låta dina händer tala, låta dem löpa fritt över papperet, lita på att de vet vad de gör. Låta dem gnugga fram hans ansikte ur mörkret, följa de linjer du inte visste fanns innan de blev till, hitta ljuset du inte trodde på och älska gråskalan i tidens gång. Väntandet är till för dårar, tålamod är en annan sak.

Bara då kan det bli möjligt, att du i glipan i dörren ser färger som vibrerande raserar allt du trodde var sant, innan du kan börja om och låta hans ansikte få liv.Och det är sant att så länge du kan läsa detta så är du fortfarande levande.

Vad mer vill du veta?




Fri vers av Kozo
Läst 433 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-02-19 14:22



Bookmark and Share


  i af apa
mer behövs inte vetas
alltså lever detta som lever.
ja, väntan är för dårar
tålamod en annan sak.

täta buskage
där orden väXer...
2017-02-22

    ej medlem längre
um. läser allt Nu
livet är en välsignelse?
och man kan Dö när allt är gjort +
2017-02-22

  Minkki VIP
hinner inte läsa hela nu - men INGRESSEN!!!! rena storsmockan, av fabulösaste art
2017-02-20

  madinsane
wow alltså. rätt in. pang. så jävla vackert.
2017-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo