Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Satellitbild över jorden (googel)


Natten

 

 

Drömskt sover natten

alla sagor i fulländlighet

Drömmar vävda i spiraler

böljande ljus

 

Drömskt sover natten

alla sagor i förskräckelse

karga klippor mörka sorger 

kalla tomma svarta hål

 

Drömskt sover natten 

under stjärnans...skira mantel 

mjukt av stoftets lena  ull

följsamt vilande  i ro

 

Drömskt sover natten

under taggens skarpa yta

Hård som

stjärnornas sigill

 

Drömskt sover natten

sipprar ut i rymdens massa

vilar ut i vågrät form

Blickar ner mot 

jordens stjärnor

 

Lyser starkt

i nattens mångfald

I palett av stadens

byggnader och liv

 

 

MusikSleeping at last- Pacific

 

 




Fri vers av Blått Norrsken VIP
Läst 624 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2017-02-20 00:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du väver en bonad och klär den med ord på ett konstnärligt sätt. Så vackert.
2017-09-17

  Michaela Dutius
På ett unikt sätt beskriver du sagan, drömmen..och dess motsats eller kanske bakgrund det kristallkalla stjärnljuset!
Fingertoppskänsligt!
2017-03-01

    Dan Myrbeck
Vacker! Gillar den konsekventa
upprepningen!
2017-02-22

  Bo Himmelsbåge
Drömlikt för Du oss...
i en rymdkapsel... sovande genom sagans o rymdens svindlande världar, genom glädje o sorg... så att vi, förhoppningsvis,landar renade o lättade på morgonkvisten i vår säng...!
Färden varsamt ledsagat av en överjordiskt skön musik!
Tack, för en härförande vacker o inspirerande resa!
2017-02-22

  Karina"Kia"
som ett under ..drömsk både otäckt och sammetsvackert vackert flätas allt ihop in i drömmarnas värld när precis månen står där fylld...nästan sprickfärdig in i nästa färd!

Ljuv i dess musik!
2017-02-20

  Chawa VIP
"Drömskt sover natten" - som ett återkommande mantra... Jag kan nästan känna hur allas våra drömmar fladdra förbi. En varmt vakande känsla infinner sig som tryggar mänskligheten - ja hela Moder Jord - möter mig i orden. Jag känner mig helt lugn... Tack för god stund bland dina vackra ord och musiken därtill!
2017-02-20

    Birgersdotter VIP
Väldigt fin text!
2017-02-20

  Anya VIP
Vackert, med en fin helhet av ord, bild och ljud. Känner den mänskliga litenheten under vår stjärnhimmel.
2017-02-20

  Marita Ohlquist VIP
Fantastisk text som stimulerar tanke och känsla!
2017-02-20

    ej medlem längre
Tack för en snudd på magisk stund hos dig - text och musik ger livskraft!
2017-02-20

    ej medlem längre
Sagolikt skrivet om svindlade perspektiv, kombinerat med strålande stjärnbilder och stämningsfull musik. Skönhet helt enkelt. Tack.
2017-02-20

  överlevaren VIP
Ord som strålar, belyser mörkret och natten i olika dimensioner.
2017-02-20

  Nils-Robert
Drömmar som river i oss när sömnen har bedövat vår kropp. Vackert fångat
2017-02-20

    ej medlem längre
Ljuvligt drömskt
2017-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Blått Norrsken
Blått Norrsken VIP