Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag KRÄVER ett slut! ... Hur många dödade BARN i krigets vansinne? - Blåsippan på backen bidar sin tid - När kommer din tid?


DU MITT BARN PÅ IS - I REPRIS - SJÄTTE ÅRET!

 

 

Du leker på dagen

och sover - nästan om natten ...

 

Sömnen överrumplar dig och sänker

dig tillbaka ner i din iskalla avgrund.

Dörren förblir olåst. Fönstret öppet.

Du drömmar om stigen dig

 

till mig och min frostande kameralins.

Tåren på din kind stelnar i draget.

Förtvivlans vanmakt paralyserar mig.

Lever i värmen. Når dig inte.

 

Ett annat rum, inte ditt eget.

En annan värld, inte hemma.

En annan värme, köldens.

 

Ett annat rum, inte ditt eget.

En annan värld, inte fredens.

En annan värme, inte gemenskapens.

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Monika A Mirsch VIP
Läst 525 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-02-20 03:45



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Så starkt berörande om den inre frostens nyckfullhet... Du gav mig så fin i ramning av en egen erfarenhet... Och inspiration,,, "den inre frostens nyckfullhet" blir diktrubrik... Bra skrivet och skildrat!
2017-03-09

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
berörande
2017-03-02

  erkki
Poesi! Riktig poesi. Sådan som går raka vägen till den del av hjärnan som kallas hjärtat.
2017-02-21

  Ingrid Trolle
Starkt berörande
dikt om det pågående
vansinnet. Den tåler
läsas många gånger

2017-02-20

  Chawa VIP
Repris eller ej - starkt berörande likväl...! Tack!
2017-02-20

  Eva Langrath VIP
En text som tål att upprepas. Jag hoppas det kommer ett år när den inte behövs.
2017-02-20

  Eva Helene VIP
Tack! Tål att repriseras - hur många gånger som helst!
2017-02-20

  Janina Kaminska
Varmt och berörande. Bokmärker!
2017-02-20

    ej medlem längre
Ja, man undrar...varför detta vansinne, kriget där alla är förlorare...utom de som vill ha det, som tjänar på det...eliten!
2017-02-20

  Nanna X
Ja, hur länge? Din dikt värmer i alla fall!
2017-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP