Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I doften i smaken

I doften i smaken
i beröringens
så ofattbara avlägsna närhet
i sinnelivets alla spår

finns det så mycket
som inte kan skådas
(som inte kan nås)
med bara dessa öppnade ögon

Det finns så mycket
som bara kan anas
och helt plötsligt
vridits tillbaka
för att förnimmas

ur ur dofter
längst med smakspår
igenom sinnesnyanser
och livets alla minsta detaljer

med hela beröringens
helt ofattbara avlägsna närhet
längst med sinneslivets alla stråk

finns det en hel värld
som inte kan ses
med endast öppnade ögon

som bara kan ses
igenom allting annat

än ett öga




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 181 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-20 13:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
öppnade sinnen herre oss giv
ge oss alla ett nytt liv

sant så ögat ser inte allt
2017-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman