Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Text + Foto = Copyright Ljusletaren


Skäms innerligt!

 

 

Vet ni om att jag skäms. Jag skäms så otroligt mycket. Igår så klagade jag på halkan och att det inte gick att gå de vanliga promenaderna med hunden på grund av det.

Året om och i ur och skur får jag gå ut så mycket som jag själv bara vill. Ska det vara synd om mig för att jag fick stanna inne en enda dag? Nej, absolut inte!

Helt klart att det blir ett begär att få gå ute med hunden ett par gånger om dagen. Njuta av uteluft och naturen. Det är gratis rikedom av högsta kvalité.

Samtidigt så sitter det en stor procent av sjuka, gamla och handikappade inne. Fjättrade vid sina bostäder eller andra hem. Tittar ut och önskar hett om att få komma ut som förr i tiden.

Visst ska jag skämmas och det ordentligt.

Ingen personal ledig, inga pengar finns, inga anhöriga som har tiden för sin ofrivilligt bundna släkting. Ja, jag kan räkna upp hur många olika scenerier som helst.

Det enda dessa medmänniskor vill göra, är att få komma ut. Låta luften svepa över dem. Känna dofter, lyssna in olika ljud. Solens smek över deras kroppar. Sträcka ut tungan för att fånga in en snöflinga, ljummet regn som strilar fint och mjukt över deras kroppar osv.

En rättighet som alla våra medmänniskor bör få göra men som inte får göra det. Hur tänker samhället som vägrar alla dessa instängda människor detta, är för mig en gåta.

Jag skäms i alla fall för min klagan om att vara inne en enda dag av trehundrasextiofem dagar.

 20 februari 2017

 

 

 

 
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ljusletaren
Läst 646 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-02-20 14:03Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Gnäller lite gör vi nog alla lite nu och då...bra med din påminnelse här, som får mig att tänka på allt jag har att vara tacksam för...
2017-02-27

  Bibbi VIP
Det är lätt att glömma det man har att vara tacksam för.
2017-02-24

  Salvation Pepper
Ibland får man en liten dask i nacken för att vakna upp och beundra verkligheten.
2017-02-23

  Bo Himmelsbåge
Mycket vackert fotat vintermotiv,
med solen hoppfullt glödande i bakgrunden! Jag måste säga att Du är en mästare på att fotografera!

Visst, kan man klaga... om man inte dagligen kan göra det man älskar...
Men... som Du så riktigt påpekar, så finns det många andra, som verkligen har stor anledning att klaga och som kanske aldrig får chansen at komma ut i friska luften...! Där finns det politiker, som har STOR anledning att SKÄMMAS!
För själva kan de unna sig vilka utsvävningar som helst, men glömmer de mest sårbara o utsatta i samhället! De som de är valda av och för att hjälpa! SKÄMMS!
Tack för en belysande o rungande brandfackla att inspireras av!
2017-02-22

  Maria Sundelin VIP
Nog är det så
Kramar
2017-02-20

  erkki
Man har väl anledning att klaga om någon missköter sitt jobb. Att andra, av andra skäl, inte kommer ut ser jag som en annan sak. Det du indirekt berör är det lidande som många äldre berör pga påtvingad ensamhet. Det pratas aldrig om denna nöd, bara om sjuka, lidande och svältande långt borta. Att besöka ett äldreboende och ta ut de gamla. Jag har gjort det, men kunder förstås göra det mera. Raggare har också gjort det i sina bilar.
2017-02-20

    ej medlem längre
Visst är det fort gjort att klaga när det inte är som man vill. Du är inte ensam om det, vi klagar alla ibland och kanske inte tänker på det heller!
Bra text som får mig att tänka på så bra man har som kan gå ut!
Fin bild av vinterdagen!
2017-02-20

  ULJO
Man måste få ur sig frustrationer ibland
2017-02-20

  Anya VIP
Inte behöver du skämmas. Alla får väl klaga någon gång. Men visst, många som vill komma ut som inte får det.
2017-02-20

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Att ge sig i folkvimmel i frisk luft, finns någon som gör hinder på kultur eller hälsa eller militära kompetens? här har jag Sveriges äldsta kvinna Dagny som gör sin tvätt dagliga promenader, det är bara skaffa sig rutiner och då fötterna följer.
kram.
2017-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren