Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tvillingsjäl


Hela denna värld

Ge dig inte, ge inte upp!
Släpp bara motsträvigheten ett tag
sen är vi livet
och dväljs utan fruktan

Motsträvigheten?

Ja, andas och skådar
Skådar allt gråskimmer som sakta faller
och alla murar som blir till nyanser igen;
barrikader som blir till skärvor

Sakta faller?

Ja, aska som tynar bort och stiger:
två seglande moln som blir ett,
livsgnistor och drömmar,
tusen kristaller på grantoppars tak

Livsgnistor?

Ja, den enkla glädjens gestalt
- en glugg i teknokratin -
till ljusets gemak...
För hela denna värld är våran




Fri vers av Camelot
Läst 415 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-02-20 16:27



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Längtan
Saknad
Vemod
Mod
Hopp
Kärlek
Frihet
Ödmjukhet

I glädje-tacksamhet



2018-10-31

  Lena Själsöga Keijser
insiktsord
vacker är din maning
2018-03-02

  Chawa VIP
Tycker mycket om den läkande andemeningen i dikten! Uppbyggnaden är unik i sitt slag där frågeställningar hämtas upp likt trådar i en virkning och bildar ett nytt förklarande mönster i nästkommande nivå. Sparas!
2017-04-07

  Irene Åberg
Hej!
Du deklamerar som en Stor Poet**
Jag Saknar ord!
Så Vackert*Hjärta*Själ*Tack*Kram
2017-03-09

    ej medlem längre
Mycket vackert skrivet.
Jag gillar speciellt:
"den enkla glädjens gestalt
- en glugg i teknokratin -
till ljusets gemak".
2017-02-26

  Janina Kaminska
Lysande, magiska ord.
2017-02-22

    ej medlem längre
Att våga livet, släppa fram glädjen och trotsa mörkret. Orden förmedlar själens längtan efter frihet.
2017-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Camelot
Camelot