Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Retroskapat retroperspektivt


Retroskapat Retro-per-spektivt

Retroskapat
retro(per)spektivt
med risk
för att mista
det gamla
gör vi något nytt
av det gamla

syr om kläder
målar om
bonar donar om

vi gör alltid nytt
av något gammalt

för vad är någonsin nytt
mer än kombinationer
av någonting äldre

med saker så gamla (från mamma!)

det som blivit om&om-sytt
ur flera slags tyger

det som blivit för dyrt

när en trasslig trasa
blivit hel igen

när second (andra) hand
har kombinerats
med hypermodernt
och mormors gamla kofta
har blivit så sprillans ny
gnistrande skimrande fin
himlablått garn
änglabevingat
och visdomsgrått
i garn och hår

i kombon med bortglömda väskan
tre dussin accessoarer
på trottoaren

några slit-och-släng-varor
som hade bevarats
lagrats in
likt ost och vin
och plötsligt(!)
blivit helt skimrande nytt
ultramodernt

förbytt
från banala livstragedier
(i den moderna tiden)
med dekorerings- och modekatastrofer

till något så fantastiskt

hade målat dekorerat tapetserat
om vårat hem
alla möblerna blev helt nya

hade möblerat om
ett litet rum
någon gammal sliten sak
blev som helt ny

med gammalt och äldre

vi gör något
ännu mera nytt
förbytt och sytt
målat om och på
(klätt av och på)
med andra saker
mönster kläder
färger dräkter

har retro-skapat
retro-per-spektivt

tagit tillbaka
allting gammalt och äldre
tills det blev ännu mera
än bara någonting nytt




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 164 gånger
Publicerad 2017-02-21 15:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman