Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett misslyckat självmordsförsök

Ett misslyckat självmordsförsök
fick en människosjäl
att för första gången
verkligen vilja leva
helt och fullt
till ett hundra procent
ta tillvara allt
leva helt fullt

göra glaset fullt
istället för tömt

Ett misslyckat självmordsförsök
fick en hopsjunken människa
att faktiskt försöka
istället för att dö

Men! Låt bara inte detta
att bli till en läxa

Försök hellre att leva
än att bara dö

Ibland är döden -
verkligen en fullständig död

och bara livet

kan ändå alltid
givas mer liv

om man bara försöker

att verkligen leva
istället för att dö

Men precis där på gränsen
går det ett spår

många måste känna med fingret
på den andra sidan
dra fram någonting
igenom dödens damm
för att faktiskt inse -
just vad LIVET
verkligen är

För att kunna känna
(och känna!)
att dom verkligen lever

istället för att dom
alltid bara dör

Varför ska livet
bli så bakvänt för så många?

Att dom först måste dö -
innan dom verkligen kan leva
(helt och fullt)

Borde inte livet
ändå alltid komma först?
Det är ju faktiskt störst.

Men dom känner aldrig törsten -
förrän dom dränkt sig i saltet
i tårarna
i sanden och i ökensolen

nästan kräkts sand
och översaltat vatten
i halva glaset

och inte ens vet
om det är tomt
eller överfullt?

Förrän dom har sett
att det tömts
n
e
r

till botten igen

och gjorts till
en frosig eldig öken
en uttorkad tårsaltad sjö

Dom kände döden
och ville plötsligt leva

Varför måste det vara så
att så många ägnar hela jordelivet
till att bara dö
istället för att faktiskt bara leva?

Några så långsamt
ett halvt helt liv
nästan längden på ett sekel
andra så fort och kort -
kanske bara överlever sig själv
på en liten sekund

...eller mister halva livet
innan dom ens hunnit börja
att bara försöka
ta det tillvara

Varför måste det vara så?

Att så många ägnar
hela sitt jordeliv
till att bara dö
istället för
till att faktiskt kunna leva?

Till 100 procent.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 382 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-21 10:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sanning - sista raden en 5-poängare!
2017-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman