Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOMMARLYCKAN!

Sommaren var som alltid fylld av sol och bad när vi växte upp.
Vi badade i rinnande vatten, en å som var djup på sina ställen.
Mamma tyckte själv om att bada och träffa de andra mammorna som var på stranden.

Så packade hon ner fika i korgen, svartvinbärssaft som alltid var ljummen när man väl drack den. Bullar och mariekex, alltid smakade det så bra.
Vi hade långt till ån, så mamma brukade ta sin cykel och lasta filtar och fika på.
Grusvägen dit dammade så man fick hosta när bilarna körde där.

Så skulle vi gå förbi ett grishus, stanken var så äcklig tycket vi barn.
Grisarna var enormt stora och feta, mamma sa; tänk på att vi får vår
julskinka av dom grisarna.
Stigen var smal och gräset var högt, men min kamrat och jag skuttade och sprang.
Stranden var helt fylld med barn och mammor. Det stojades, skrattades och stänktes vatten. Kallt så man fick gåshud, jag frös jämt eftersom jag var så mager.
Solen gassade så man blev fort torr när man väl gick upp ur vattnet.
Jag var så rädd för trollsländorna som flög kors och tvärs. Det för att någon sagt att de kunde flyga in i öronen på oss. Broms och knott bet oss så vi var knöliga när vi väl gick hem.
Mamma skulle hem och laga middag till våran pappa kom hem från fabriken.
På kvällen kom en kusin till oss barn, han var en gänglig yngling på sjutton år. Han jobbade som konduktör på bussarna som gick till stan från våran ort.
Kurt hade köpt en varsin påse Non Stop åt mig och brorsan. Det var någonting märkvärdigt det, vi fick just aldrig godis.
Brorsan åt ur sin påse, men jag sparade en del och la påsen under kudden när jag skulle sova.
På morgonen skulle jag retas med min bror för att jag hade kvar godiset.
Men jag föll på eget grepp så att säga, allt var en enda chokladsörja i påsen.
Det skrattades åt det här, men jag var sur.
Men det glömdes snabbt bort när mamma sa nu går vi och badar!




Prosa (Kortnovell) av Ezmeralda VIP
Läst 625 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-02-21 11:27



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Du öppnat
helt klart en
dörr till förr
så underbart
och så rart
att få läsa!
Nu har jag
det spart!
2017-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP