Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk om poesi


Om du vore ett träd

Jag behöver ett träd att vila mig mot
om du min vän kunde vara mitt träd
Från din krona skulle jag få perspektiv av vida vyer
jag skulle höra fågelsång från dina grenar
Din skugga skulle ge mig svalka och ditt sus skulle ge mig ro

Men du är inget träd
Och jag ligger inte vid din sida...
...Ett träds trygga stam
Jag skulle krama dig och känna tro och värme
Och en tillit i mitt hjärta
Jag skulle prata till dina tsta svar
och rasslande löv
du skulle viska tillbaka med en röst mjuk och leende
Gudinnan kan anta alla former
Hon kan vara i alla former
hon svarar när jag tillber
Hon är min vägledare och roten till mitt välbefinnande
Hon vet allting som händer mig och står och ser på





Prosa av Emeliemeriam
Läst 215 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-21 19:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emeliemeriam
Emeliemeriam