Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tallkronan

frosten klättrar i grässtråna
luftens valv som av tunnaste glas
från mina lungor
hänger stunden skör och spröd
andas jag knappt märkbart

varje dag är ett begravningståg
en vandring till Golgata
längs vägen släpar jag din kista
lägger dig till ro
bland jord och svarta rötter
och nynnar så stilla
en vaggvisa
under tallkronan




Fri vers av marsvatten
Läst 404 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-02-22 00:08



Bookmark and Share


    samole
Fin dynamik mellan titel och dikt och mellan diktens två delar. Bra språk.
Svår och vacker att läsa.
2017-03-12

  Alexius Sjöberg
Det här är bra, tack för dikten!
2017-02-22
  > Nästa text
< Föregående

marsvatten
marsvatten