Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vit mun väntar

Vi såg en sjö, en sjö av många år.
Bredvid oss tittade nattens ansikte,
Månen var där, med pulver i ögonen.

I våra huvuden ringde en dimma. Du
sa att det var ett ljus med armar som
famlade våra minnen till kram.

Det var så allting började.
Med himlens blöta stjärnor.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 620 gånger och applåderad av 24 personer
Utvald text
Publicerad 2017-02-27 11:01



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Oj så vackert, vilka poetiska liknelser - love it! Bokmärke och applåd!
2017-03-06

  Lars Hedlin
Verkligen bra skrivit...
2017-03-05

  Karina"Kia"
Dikten känns som den handlar om Cancer!

Sorg och armar av varma kramar och stjärneklara himla kroppar som gråter tyst om nattens alla timmar som räknas är kvar.....
2017-03-02

    ej medlem längre
En underbar komposition. Jag blir mållös av ordens kraft och allt det vackra.
2017-03-01

  Goraxy 89 Orion VIP
Unik text till sin konstruktion, liksom trevande, sökande " ett ljus med armar som/ famlade våra minnen till kram."
Sällsamt och vackert beskrivet !
-
Skall man dela ut poäng så blir det här mycket högt på skalan !!!
2017-03-01

  Bibbi VIP
Att minnas. Vackert.
2017-03-01

  Eva Helene VIP
Gemensamma minnen som väcks till liv. Vackert, bildrikt och suggestivt!
2017-02-28

  Anya VIP
Vackert med skaparglädje. De två sista raderna är suveräna.
2017-02-28

  Ljusletaren
Så bra ordat ... njuter ... tänker ... njuter ... bravo / kram
2017-02-28

  i af apa
det börjar
alltid med blöta stjärnor...

intressant ihopflytande
meningar
2017-02-28

  aol
Gillas mycket.
2017-02-28

  Maria Sundelin VIP
Fin start på något viktigt
2017-02-27

    ej medlem längre
lämnar en god smak;

gurglar snäckska! +
2017-02-27

  Blomma-Stjärna VIP
suggestivt - inbjuder till att se livet som en sjö och där hitta dimljuset med minnen och bilder !
2017-02-27

  bumerang

Har nyss upplevt ett dödsfall(vit mun)
Så påverkade det min tolkning.
Att se livet som en sjö.
Suggesivt.
2017-02-27

  Marita Ohlquist VIP
"det var ett ljus med armar som famlade våra minnen till en kram"
Vacker formulering!
2017-02-27

  ULJO
Denna gillade jag
2017-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper