Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske på andra sidan jorden.


a

Han håller inte bokstaven a
i sin hand.
Det kan han inte,
för bokstaven a
är en idé.
(Det finns andra som sköter sådana.)

Vad han håller i,
är ljudet av a.
Det är hans jobb att placera detta a,
detta ljud,
i alla dimensioner och tider –

där det behövs.

Så när jag säger,
exempelvis,
ordet "idag"
så utför han en uppgift,
ännu en gång,
som så många gånger förr,

utan att märkas.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 338 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-02-22 10:14



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa vem vet...det kanske sitter en gubbe någonstans och håller i ljudet "a". Undra om det är några som håller i varje bokstav...tänker jag?
2017-02-22

  bumerang

Din text slår an toner i mina fördolda
inre dimensioner som därmed blir
intressanta att försöka utforska.
Vem sätter gränser? Klart att det finns
en " andra sida jorden" :-)
2017-02-22

  Marita Ohlquist VIP
Hade jag haft en hatt så skulle jag lyfta på den!
2017-02-22

    ej medlem längre
a-, hoppar ur särken
skåna trådar! +
2017-02-22

  ULJO
Väldigt bra
2017-02-22

  Goraxy 89 Orion VIP
Det var en ingående uttömmande lingvistik - Vi frambringar ett ljud som i kombination med andra ljud av varierande tonhöjd och betoning får en betydelse som andra kan uppfatta som information - sedan återstår att ge de olika ljuden ett symbolvärde och samordna dem till ett alfabet vi kan använda för t.ex skriftlig framställning. Var det så du menade eller var det något annat du ville informera om?
2017-02-22

  i af apa
AAAaaa intressant!!
fin skApelse.
2017-02-22

    Sefarge VIP
Smartdjup imponerade skaldat!
(såsom alltid)
Ingen dAgslända där icke!
:)
2017-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper