Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hennes far var äpplet vi inte lät vara

Vi promenerade i fötterna, som älskande genom fälten.
Vår gamla bil var parkerad som vatten i nedförsbacke.
Våra tillsammansbarn var våra sätt i det penslade gräset.
Vi kunde ta tre steg in ett vinterdatum – men vi ville inte.

Vi var mirakel som lämnats med förseglade hemligheter.
Våra fotografier var glödgande bestrukna med ungdom.
Vår trädgård var en vidskepelse full av brinnande kräftor.
Vi gav det första och det hårdaste i den svartaste leran.

Vi hade inte något att säga.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 651 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2017-02-24 10:23



Bookmark and Share


  Kim VIP
En helt galen härlig bilderbok!!
2017-04-23

  Wanais
Den här älskar jag. Ungdomen sedd i ålderdomens spegel, det grymma i det naiva, den vårdslösa kraften som släpps lös i vuxenblivandet --- och så meningslösheten i alltihop. "Vi hade inte något att säga."

Otroligt stark dikt.


2017-04-03

  Lars Hedlin
Bra poeterat!
2017-03-05

    frun
"sprutande vattenmoster"
2017-02-28

    frun
...penslande gräset - tänk på närvaro i poesin.
2017-02-28

  i af apa
ett sådant liv.

mycket bra!
2017-02-28

  aol
Gillar ditt språk gott så.
2017-02-28

  Eva Helene VIP
Oj vilka bilder jag ser! Väcker egna minnen och känslor till liv. Rubriken anger tonen. Fint!
2017-02-25

  Marita Ohlquist VIP
Texten sjunker in, ligger kvar en sund, och efterlämnar tankar och känslor!

"Vi hade inte något att säga"
2017-02-25

  Janina Kaminska
Du tar språket till helt nya höjder.
2017-02-24

    ej medlem längre
starka vikar och grenar i sanden +
2017-02-24

  Bibbi VIP
Ger många tankar.
2017-02-24

  Anya VIP
Slutet känns hopplöst även om du målar upp vackra scener. Tycker särskilt om:
"Våra fotografier var glödgande bestrukna med ungdom."

Känner igen mig när jag tittar på gamla foton.
2017-02-24

    Sefarge VIP
Som virvlande glödande
Minnes saker från minnets
Tivoli. ..
;)

2017-02-24

  Goraxy 89 Orion VIP
Intressant och fantasieggande text !!!
2017-02-24

  lodjuret/seglare VIP
Jag trodde länge att jag var ensam om att tänka så. Som en väninna uttryckte saken, när vi gick andra klass. Så redan innan skolan börjar kan även andras uppfattning om världen, ta sig som omvägar och på hemliga stigar med.
2017-02-24

  ULJO
Fin poesi
2017-02-24

  Marianne Räf
Vilket härligt språk du serverar oss !
God Poesi !
2017-02-24

  bumerang

Tänker lite skojsamt att det handlar om familjeplanering och att det måste ha fått efterverkningar.
"V".
"Mirakel och förseglade hemligheter".
(Min egen biologiske farfar är = fader okänd, kanske därav min personliga tolkning)
2017-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper