Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I nattens mörker

 

Inlåst i en stor lagerlokal. Kidnappad. Kartonger packade
halvvägs till taket. Fångad. Pratade med okänd utan att se.
Började fösa kartonger mot väggarna. Lätta. Tomma.
ju mer hon föste, desto närmare henne rörde sig släta väggar.
Snubblade: Föll. Kom upp med stor möda.
Trångt.
Försökte hitta en utväg.

Föll. Fick tjocka slangar om halsen. Befriade sig.
Letade.
Ensam.
Försökte åter förgäves med all kraft fösa tillbaka väggarna.
Snubblade. Föll baklänges på kryckhandtag trängande in i henne.
I ohygglig smärta blev hon liggande på kalla golvet.
Såg inget i kompakta mörkret. Beredde sig att dö.
Visste inget om tiden.
Kände bara smärtan.
Tidlöst stilla lugn.

Vred sig åt sidan. Kunde stå på händer och knän.
Famlade. Fick tag i något hängande på väggen.
Stod svajande mot annat håll.
Något knähögt brett
spärrade.
Stödd mot stillastående vägg drog hon ett ben över.
Fattade om det andra halvt förlamade.

Långsamt urskiljde hon var hon befann sig
och kunde tända ljuset.




Prosa av Ingrid Trolle
Läst 497 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-02-22 10:01



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark känsla som berör det inre!
2017-03-05

  Olof Lagerhorn VIP
Tät, suggestiv och mångbottnad berättelse med starkt driv. Mycket skickligt komponerad och iscensatt.
Tolkningen söker sig fram mellan dröm och verklighet; ska kanske läsas som en allegori? En styrka att läsaren kan närma sig texten från olika håll.
2017-02-26

  Goraxy 89 Orion VIP
Vicken tur att hon hittade ljuset och sedan tror jag hon sjöng Hank Williams låten "I saw the light, I saw the light
No more darkness, no more night
Now I'm so happy, no sorrow in sight"
2017-02-23

  Fem hjärtan VIP
Oj vad spännande ! Drog en djup suck av lättnad när jag insåg att det nog var en dröm :-)
2017-02-22

  walborg
Rena mardrömmen!!! Som faktiskt avslutades riktigt bra med egna resurser!!
2017-02-22

    Dan Myrbeck
Jag tokar det som en dröm
väl beskriven.
2017-02-22

    ej medlem längre
Skönt att kunna lämna detta kaos...
2017-02-22

  Marita Ohlquist VIP
Dramatisk text som griper tag!
2017-02-22

    ej medlem längre
Känslan! väl beskriven här..
2017-02-22

  ULJO
Berörande
2017-02-22

    Sefarge VIP
Usch! Vardags händelser
Kan plötsligt Kafka-artat
Förvandlas till ren skräck
Mycket spänningsalstrande
Skriftat! Trots dem!
:)

2017-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingrid Trolle
Ingrid Trolle