Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Teckning: Solstrale…


INGEN GÅR TILL SKOGEN TVÅHUNDRA METER BORT

 

det tycks inte vara något särskilt med det

 

de är grå. de är av betong. mötet som aldrig blev av...

mötet mellan statyn och åskådarna det sk. Folket...

statyn har inte uppstått genom uralstring - ...

kanske blev det därför ingen reaktion vid mötet ?

 

det blev aldrig till. alla som sitter där på bänken ...

de vill vila sina trötta fötter efter en lång promenad

på bänken vid fontänen blir de totalt nedstänkta... ?

medhåller om belägenheten med utrymmesbristen

 

ett utrymme som tydligen rymde - det rymdes ej

rymden mellan huskropparna var allt för liten ...

behövdes plats för mera rymd i en trångbodd stad

allt för litet utrymme mellan huskropparna i betong

 

var det därför som man ställde en betongstaty här? ...

tvåhundra meter bort ligger en skog ingen orkar gå till

i skogen saknas en källa träden står helt förtorkade...

mellan betonghusen sprutar betongstatyn vatten... ?

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-02-22 13:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
skarp och tänkande poesi, ovanlig i sin resonerande attityd, gillar sånt här, mycket! tack.
2017-02-27

    ej medlem längre
Spännande betraktelse, som du kanske bör gå vidare med? :-)
2017-02-22

    Peter Söderqvist
Härlig dikt med många spännande kontraster.
2017-02-22

  ULJO
Intressant att ta till sig. Tack
2017-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP