Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Jag är rädd för att fortsätta träffa dig." "Är du rädd för att såra mig eller för att jag ska såra dig?" Han suckar och viskar "Jag dig."


Vår egna lilla bubbla

Har velat skriva om hur min hand plötsligt var i din, om hur vi gick upp för Hamngatan mot Sergels Torg hand i hand. Om hur du helt plötsligt släppte taget och hur min hand kände av luftens kyla på mindre än en millisekund. (Du ville dock bara byta hand då jag stod till vänster om dig men höll i din högra hand.)

Jag har tänkt ut denna dikt tusen gånger om. Skrivit och raderat. Med punkt, med kommatecken, med paranteser och utan.

Om hur vi hamnade i ett café, sittandes framför varandra, jag med en smoothie och du med en semla. Hur du sa till mig att lägga min hand på din, hur jag skämdes för mina svettiga händer och hur du svarade med att du inte brydde dig, att du bara ville hålla i min hand.

Skrivit. Och raderat. Skrivit om dig. Raderat bort din existens med några få knapptryck.

Jag har velat få ut allt detta, svart på vitt. Hur vi satt i sekunder eller minuter (eller kanske till och med timmar) med våra händer som försiktigt lärde känna varandra.




Fri vers (Fri form) av dethärärjag
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-22 20:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

dethärärjag