Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

handlingslistor

Det ligger en handlingslista i väskan på vägen till affären
ett papper,
de flesta har nog slutat med sådana
”jag tycker fortfarande om att känna pennors rörelse mot papper
istället för touch-skärmens hårda yta” sa jag till dig.

Jag skriver olika typer av handlingslistor
det är saker som ska införskaffas och handlingar som ska präntas in
de rörs ofta ihop
jag kommer till affären med de fem punkterna om anti- feministiska motargument

står vid fruktdisken och snurrar på mitt papper
klämmer på en avocado tills den blir alldeles mosig
snattar en sesamkaka, men betalar för avocadon

jag vet inte var logiken har tagit vägen
jag vet hur tröttheten strålar ut i armar och ben
vet hur massörens händer tar på mig
jag vet att du sa att vissa vägar är längre, men att det lönar sig att vandra dem ändå
jag vet att jag skrattade när du sa det

kommer hem med en söndertryckt avocado
jag säger- jag tryckte in anti-feminismen i den
min psykolog talar om alternativ för ilskan
jag säger – jag skriver handlingslistor och tapetserar mina väggar med dem
det är helt funktionellt

jag snurrar på mitt papper
jag har betalat för mitt liv
har stått vid fruktdisken och gnuggat in äppeldoft i fingertopparna
det jag har betalat räckte inte till äpplen
det räckte inte till ett liv

jag vet hur logiken ser ut
att mellan rader leta efter tecken
vet hur trottoarernas kanter är vassa i ett fall
vet hur fruktdisken snurrar
och att det är bestämt nu:
att jag avsäger mig detta samhälle

jag vet hur handlingslistan ska se ut.




Fri vers av ellanb
Läst 443 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2017-02-22 21:32



Bookmark and Share


  McLashlan
"att jag avsäger mig detta samhälle" vilken punchline och vilket poem, jättebra ordat! grymt!!
2017-02-28

  Maria Marängsviss VIP
många bottnar, du berör
2017-02-26

  petter rost
Kan bara älska detta stycke – det går utan att fråga rätt in i hela mig! Ditt språk är som en smekning - även om det är en käftsmäll du utdelar. Och jag är ju själv slav under dessa lappar, listor - "göralappar"som det heter i mitt liv. Också de flyter ihop, som dina anti antifeministiska argument och avocado (om den nu ens stod på listan!), kanske mjölk o annat.
Kommer aldrig att kunna skriva en göralista utan att tänka på denna dikt. Tack!
2017-02-22
  > Nästa text
< Föregående

ellanb
ellanb