Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför?



Varför finns det ingen medicin till den lille döende pojken?
Varför finns det ingen mat till flickan med den uppsvullna magen?
Med vilken rätt kräver han en månadslön på en miljon för att göra ett bra jobb?
Varför straffas hon för att hon tänker fritt?
Och med vilken rätt skriker han svartskalle?

Varför ska vi betala för andras girighet?
Varför är det i vissa länder förenat med livsfara att bli gravid?
Och varför måste alltid miljön ta stryk?

Jag bara frågar.
Varför?




Fri vers av Bo Scharping
Läst 292 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-02-23 08:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Scharping
Bo Scharping