Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av den äldste ett språk

Han hade fått av den äldste ett språk.
Det höga och det sköna som dödades.


Det finns en samling nycker
i fredliga sagor.
De är till ingen eller föga nytta,
när de lever.
Men döda är de tarv,
människans arv.

Sargad går en öken
och förstår, förstår
att det är i år
(som igår: detta avstånd ingen förmår)
vi ska tömma och förbarma
våra sår.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 224 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-03-16 08:49



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så bra och insiktsfullt
2017-03-24

  Stefan Albrektsson
Fint! Tycker om eruptionen av rim som ökar i intensitet genom dikten! Förlösande slut!
2017-03-18

  Nils-Robert
vårt ansvar att förvalta språk och kultur.
2017-03-16

  KattenKin VIP
Tycker väldigt mycket om andra versen, för utan handling - ingen växtkraft, spelar ingen roll hur mycket vi förstått.
2017-03-16

  Anya VIP
Det är synd om människorna....som Strindberg sa. Så tänker jag när jag läser. Jaa döden är sannerligen människans arv... bra fångat.
2017-03-16

  Marita Ohlquist VIP
Intressant text som sätter faret på tankeverksamheten!
2017-03-16

  Ljusletaren
Allt går igen
Bra / kram
2017-03-16

  Bibbi VIP
Så tänkvärt.
2017-03-16

  Janina Kaminska
Du är mästerlig i dina uttryck.
2017-03-16

  ULJO
Intressant
2017-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper