Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid det fula betongmonumentet

Vid dom fula
betongmonumenten
i efterkrigstiden
i gryningstiden
av högteknologien
och det primitivaste sinnet.

Det var
vid dom evigt fula
betongmonumenten
som så många låtsades var konst
eller bara "Konst".

Det var
vid dom evigt fula
betongmonumenten
mitt i livet

som så mycket
faktiskt hände
faktiskt vände
faktiskt tog fart
gång på gång.

Mitt i ett hav
(och ett nav)
av obegriplig fulhet
så många ändå fann
livets oerhörda skönhet.

När klotter var på plats
på bara en timme
i cement och betong
gång på gång
redan i morgonens timme
en pinne - en hand
ögonmärkt klotter
djupt i betong.

Minnsmärket
för allt som vi inte
men ändå fick
att bli nått.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 150 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-02-24 17:24



Bookmark and Share


  henke_r
I betongen kan vi gräva fram en berättelse om liv och samkväm. I betongen lever människor i dag, förhållandevis harmoniska liv. Fint diktat!
2017-02-24

    ej medlem längre
Det fula betongmonumentet blir vackrare
ett minnesmärke kramar
2017-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman