Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mångudinnan


evighetens grönska
min själ så bär
när jag på dig tänker

du mångudinna
som på natten mig lyser
du gudinnelig stil så hyser

så oåtkomlig
så nåbar

önskar din själ beröra
frukterna från ditt blåa hav så tunga

så grönskan i mitt inre
nå sprudlande från jord

sås av dig
befrodar mig

du mångudinnan
evighetens källa

i vågornas svall, vi oss ställa
låt oss under månljuset så oss sälla























Fri vers (Fri form) av S.A.I. Steve Lando
Läst 471 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2017-02-24 19:18



Bookmark and Share


    Shush
underbar dikt. ett hav av känslor som strömmar genom mig när jag läser den.
2017-03-26

  C_Cyrus
Fantastisk, Väldigt Fin!
2017-03-16

    ej medlem längre
Detta är helt underbart!
"önskar din själ beröra
frukterna från ditt blåa hav så tunga"
2017-02-27

    ej medlem längre
Mkt fin!
2017-02-26

  Ric
Vackert!
2017-02-25

  Eponine
Vackert!
2017-02-25

  Blått Norrsken VIP
Vackert i kärleken till den övermäktige och storslagna bland mystik och oåtkomlighet.
2017-02-24

    Orkiden

Love this...??
2017-02-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Kärleksfull och sensuell dikt till en älskad människa.
2017-02-24

  Öknens Ros VIP
och månen den blänker, undrar vad den tänker...
2017-02-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
F läkt och fart
R art
I liv smart
*
F ör att nå
O m väl då
R öna då
M er love så...
2017-02-24
  > Nästa text
< Föregående

S.A.I. Steve Lando
S.A.I. Steve Lando