Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klaras dröm.

Likt en romersk eldboll som stannat upp tittar gatlyktan stint ut i mörkrets ensamma vandring längs cykelbanan.
Pulkan hasar sig hemåt genom skogen och somnar kall å snöig bredvid en snaggad tennisboll.
Boxarens tandskydd ramlar ur teven och hunden plockar upp gårdagens dröm på nytt att syna i gatlyktans obarmhärtiga ljus.
Utan tandskydd gråter hon som fick en chans hon inte tog.
Drömmar föds o dör i ett virrvarr av vilsna och klara förhoppningar som ventiler slåendes i vinden.
Kråklikt hoppar dagen in i historien och dess vingslag är tunga som dykardräkter på botten av årstaviken.




Fri vers (Fri form) av Figge
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-25 07:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Figge
Figge