Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Den röda brandbilen

Februari 1975

På nattduksbordet
står den nya röda brandbilen
en dinky toy

jag förberedd
och ändå så oförberedd
du andas inte längre

vi tänder ett ljus på nattduksbordet
bredvid den röda brandbilen

vi har tvättat dig en sista gång
lindat dig med vita bindlar

mellan dina korslagda händer
vilar Ninas din gröna frottékanin
du finns inte kvar

du har inte längre någon smärta
du ska aldrig mer linda dina armar
runt min hals

i handen håller jag boken
som någon gav mig

vi lämnar rummet

på nattduksbordet
en röd brandbil
ett brinnande ljus

hemma läser jag boken
om och om igen
månad ut och månad in
tills sidorna ramlar isär

”efter flera tusen rad”

medullablastom
var tumörens namn
en sjukdom som är ingens fel

du finns inte längre kvar

 

© Eva Hedlund fd. Langrath 2017




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 834 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-02-25 08:55



Bookmark and Share


  aol
Smärtsamt färgas skummet på vågtopparna till tårar i ett yrande farväl men ändå ett återseende när vi alla till slut förenas där horisonten inte är fjärran utan smälter samman när havet stiger allt högre upp tills du inte hör bränningarna bara solen som skimrar i underbara färger flytande omsluten av oceaner av kärlek.
2017-02-25

  Bibbi VIP
Smärtsam läsning. Gör så ont.
2017-02-25

  walborg
Hjärtskärande konkret text
2017-02-25

  KYREUS of Sweden
Livets
skärande
ofrånkomligheter.
2017-02-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett barn som var
är alltid i en kvar
var man än är
man det med
sig bär, det
är ju för evigt
en lika kärt ***
*************
2017-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP