Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek På Spanskan

Vi har arbetad med området "Amor y Amistad" på spanskan i skolan, alltså kärlek och vänskap. En av uppgifterna var att forma så många ord som möjligt av bokstäverna i "ROMÀNTICA". Det hela slutade med en liten skämtdikt.
Kan du lista ut vad den handlar om, innan du läser den svenska översättningen?
:)


(Spanska)

Rama y Mano
Mica y Mor
Tico y Rico
Irán y Anta
... ¡Romántica!










(Svenska)

Tryckram och Hand
Glimmer och Kärlek
Nervös och Rik
Iran och Älg
... Romantiskt!

Glosor:

Rama= Tryck-Ram
Romántica= Romantisk(feminin form)
Tico= Nervös(Maskulin form)
Mor= Förkortning av "Amor", Kärlek




Övriga genrer (Satir) av GG
Läst 343 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-02-25 09:25



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Kul sätt att leka med ord...och tack för översättningen....:-)
2017-02-27
  > Nästa text
< Föregående

GG