Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och livet pågår ändå

tomma blickar
programmerade rutter
till och med
allt och inget
isen lägger sig

frusna ögonblick
av närvaro
bleknar

sjunker

allt flyter
i ekorrhjulet
för vem
varför
vadå

att uppleva
vackra ord
vackra stunder
på riktigt

livet gör ont
känns åtminstone

att leva i huvudet
och däremellan

underordna dig
icke
någonsin

solglitter
i havet
vackert så det gör ont

svängningarna mellan djupaste förtvivlan
meningslöshet
rosa glädje
toppar

silverskor
som hyllning till dig

silverskor
till ditt minne

silverglitter
i ditt skägg

i det till synes enkla
bor det sköna
sockersöta

randig
regnbågsfärgad
rar

lita till dig
lita till din blick
lita till ditt omdöme

låt inte andras blickar svärta ner dig

rosa fri
sväva själv
svassa förbi dem
som tvivlar

tror sig
veta bättre

de är bara rädda

små
spillror
skärvor
regnbågsdraperier
exhibitionism
silverglitter

speglar
oss i varandra
igen och igen

tomma blickar
blaserade behov
köpt kärlek
exhalterad konsumtion

och det bara pågår

självutnämnda martyrer
sammanfattar läget
i slutet

varför?

men randig och glad
i regnet

© Maria Marängsviss, 25 februari 2017




Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-02-26 00:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP