Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
and separated so far from each other


Kroppsdelar, fragment



I

”Hon känner för mycket.”
”Vårt rådjur.”



Med magarna mot gräset
häver vi oss upp: jordbunden

stegrar jag mot bröstkorgen,
vad som samlas mellan hovarna

efter dina vagnshjul,
nåden i varje hårstrå och

du höll mina trådändar,
råbenen av min heder:

min kropp är inte det skändade.



(veken slocknade när jag födde dig,
huden

behöver tätas närmast hjärtat,
en mor när det går sönder:

jag har bänt mina tänder,
du kan inte döma mig)




II

”Jag har inga revben.”
”Såg dem odlas genom dig.”


Det var inte en riktig jakt.
Ett djur är något som rinner

mellan kotorna, vad gudar öppnar
när människor separerar sina fingrar;

skinndriven,
hur du slätas

där fåglarna söker hemvist,
kroppsföda åt de som flockas:

min kärlek är inte ett gräs.



(som om din benmassa
torkat i mitt bröst;

mitt namn stavas välsignelse,
hjärtfallet,

ditt blod levrar sig i mina ådror:
jag har inte glömt dig)




III

”Lyft mig inte i mitt hjärta.”


Rå. Döpt till din igel
drivs jag genom handflator,

en lämning mot
tänderna av din familj;

de skulle ha brusat över dig,
tyget som spräcker tandköttet

och du är så många bitar,
fler hundar än en

trängs för att finna dig:
min kropp är öppningen, inte slutet.



(perestrojkan i ditt hjärta,
fäderna gjorde oss öde

men döden är vad som inavlar oss,
håller oss när vi söker våra egna

huvuden bland det krypande,
vad förlåtelse är

och du det ryggmärgda,
hinnan över mina ben som säger att

jag bär dig i det uppskurna,
men venerna krymper när de lagas för mycket)






Fri vers av Scarlett Miryam VIP
Läst 521 gånger
Publicerad 2017-02-25 09:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Scarlett Miryam
Scarlett Miryam VIP