Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bibliotekets vägar

Det börjar som en tanke, en liten liten tanke. Man borde låna en bok.
Man går in på biblioteket, och känner sig manad, att se, Vad som finns, så man tittar på böckerna bland Nyheterna. Man vet, att en ständig gallring av böcker pågår, och att blir de inte lånade så gallras de ut. De böcker som är, för gamla, för inaktuella. Man vill leva med sin samtid, det vill tydligen jag med, det är alltid så här, att när jag vill låna en bok, så lånar jag flera. Flera är intressanta, och så måste jag låna dem. Som om tiden rinner ut, och jag är ett timglas, till min egen källa. Som om man skulle dö, eller vad skulle hända, om man bara lånade en bok i taget, per vecka? Skulle det bli sysslolöst då? Ingen chans, jag har mina Dagliga sysselsättningar, och att hitta tid, för att läsa...
Det är som en tvångstanke, men som bereder mig mycket glädje, Jag har jagat, och jag har funnit!
Behöver så, låna bibliotekets toalett, och märker efter toabesöket, böckerna, som satts ut på hyllorna, vid dasset, och de verkar bra, Kanske bättre än de böcker, som jag lånat?
Det vet jag inte, går alltid på nyheterna!
Ska jag välja Kvalite`t eller Kvantitet? Nyheterna- De kvantitativa, de utställda, de Kvalitativa!




Bunden vers av Mim
Läst 159 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-25 12:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim