Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En av den kvasi-satanistiska strömningens kärnor ...

No automatic alt text available.

Liten fundering
som borde infinna sig
hos varje läsare som
tar till sig detta budskap
är ...

- Hur kan någon 
normal social varelse
känna kärlek till sig själv
om den inte får uppleva
hur det känns
att få bli
sedd
bekräftad
och älskad?

Det här budskapet
till hör gratis-folkets 
marknadsföring
för att kunna ta emot
utan att behöva ge någonting tillbaka ...

Ty för att få 
måste man ju också ge 
och för att kunna ge
måste man jämväl få ...

Men i den värld vi lever i
där så många
redan är på
eller vill tro att de så är
på översta trappsteget
i Maslows behovstrappa
det vill säga
steget för självförverkligande ...

... är alltför många
så upptagna av sig själva
och sina egna behov
att de inte längre 
ser eller ens inser
att det inte bara går
att ta för sig 
bara för att man så kan
eller ens får ...

Kärleken
är en interaktiv
universell funktion
vilken ej överlever
utan ömsesidighet ...

Att våra barn
behöver kärlek
bekräftelse
och beröring
är någonting
alla och envar
även om ej alla så vill,
inom sig vet ...

Men alla är vi
faktiskt barn
stora som små ...

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-02-25 20:56



Bookmark and Share


  Magica VIP
Mycket tänkvärd text denna. Speciellt tufft blir det för dem som i sin barndom inte fått känna villkorslös kärlek, från vare sig sina föräldrar eller någon annan vuxen.
2017-02-26

  Annie b'larsson VIP
Det finns ingen människa som är helt oälskad. Om inte mamman och pappan klarat den saken, finns det alltid någon eller flera runt ett barn som tar på sig rollen att älska barnet. Någonstans lär vi oss vad kärlek är - alltså kan man älska sig själv.

Den som inte kan älska sig själv, måste lära sig det. Det är kanske den viktigaste uppgiften en människa har. Om du fått för lite kärlek, lär känna kärleks väsen - och älska dig själv. Tyck om dig själv. Gör sådant som utvecklar din förmåga till kärlek.

Om du går omkring och tror att du är förmer än andra människor, kommer du kanske aldrig lära dig vad kärlek är. Om du älskar någon kan du inte kräva få kärlek tillbaka.

Få kärlek är en ynnest, en gåva.
2017-02-25

  Andreas db Gustafsson
Fick precis en tanke. En utopisk såklart. Men tänk om de visade såna här klokord mellan programmen på TV och radio istället för den degenererande reklamen.

Man kan åtminstone grunna på vad konsekvenserna skulle ha blivit.
2017-02-25

  WyS VIP
Sant!
2017-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP