Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + Ord = Copyright Ljusletaren


Stolt och vacker

 

 

Stolt och vacker är min vinter.

Vita vidder blandat med tö, snö och kyla.

 

Nattens sköna resa i mörker av land.

Svala sköna rysningar av glädje.

 

Brisen som smeker kinden narig av köld.

Solens lekande stråle över hals och kind.

 

Älskade vinter nu bjuder du till.

Svävar fram över vintrig värld.

 

Tacksamt böjer jag mig för dig.

Låter dig smeka mig go och varm.

 

Kaffet vid elden smakar bra.

Pinnen med korven på steks lätt.

 

Än får våren vänta.

För nu är min bästa tid kommen.

 

Älskar dig du min vårvinter.

Stanna tills din tid nu rinner ut.

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 465 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-02-27 09:16



Bookmark and Share


  Lena K Nilsson VIP
Fina ord till vintern!
2017-03-02

    AA VIP
Vackert skriven text.
2017-03-01

  gunnnar nylund VIP
Varje årstid har sin tjusning, vintern
får ofta stå tillbaka för de andra tre...
men visst är en riktig vinter med
skimrande snötäcken och snöprydda
träd ngt alldeles fantastiskt vackert.
Fin hyllning till vintern!!
2017-03-01

  ResenärGenomLivet VIP
Jag tycker att din vinter verkar riktigt trevlig...det finns så mycket att njuta av...fantastiskt foto också...
2017-02-27

  Maria Sundelin VIP
Vintern kan vara vacker, men jag tycker tyvärr inte om den. Jag vill ha barmark.
Kramar
2017-02-27

  ULJO
Jag föredrar sommar och sol men din dikt var otroligt fin.
2017-02-27

  Salvation Pepper
Fin hyllning till livets alla stunder, till naturens alla skeden.
2017-02-27

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Minns barndomens de friska dofterna av köld…
Natur tee i stor tekanna och vanlig maria biscuit, och torkade frukt kompott efter har dragit i pulka upp och ner i backarna , katten väntade på mig i fönster som när kommer in i värme överfaller mig med kärlek och jamar. Jag har haft en vacker barndom mitt i naturen, då jag alltid väljer naturen.

2017-02-27

  Änglaögon
Fast jag inte gillar kölden får du den att låta vacker och varm i dina fina rader.
2017-02-27

  Bibbi VIP
Förnöjsamhet vill jag kalla detta.
2017-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren